Descripció
Pebre negre pols | Pimienta negra polvo
S’usa a tot el món com a condiment, tant en embotits com barreja per salmorra o en diferents guisats i plats salats i dolços. Forma una parella perfecta juntament amb la sal. El pebre negre conserva millor les aromes si es mol just abans de cuinar-lo, clica aquí si el vols en grà. Tot i que per alguns pot ser més còmode utilitzar-lo en pols.
El pebre té un ús important dins dels remeis casolans com a alleugeriment per a la tos, però el seu consum freqüent també aporta beneficis a la salut gràcies a la piperina, el seu principal actiu. Els estudis demostren que aquest component és efectiu per a la inflamació i per a la prevenció de l’envelliment prematur a causa de la quantitat d’antioxidants.
Es creu que també pot tenir importància per prevenir malalties degeneratives del cervell i estimular la pigmentació de la pell.
Valor nutricional per cada 100 g
Energia 263 kcal 1100 kJ
Carbohidrats 63.95 g
• Sucres 0.64 g
• Fibra alimentària 25.3 g
Greixos 3.26 g
Proteïnes 10.39 g
Aigua 12.4 g
Retinol (vit. A) 27 μg (3%)
Tiamina (vit. B1) 0.108 mg (8%)
Riboflavina (vit. B2) 0.180 mg (12%)
Niacina (vit. B3) 1.143 mg (8%)
Vitamina B6 0.291 mg (22%)
Vitamina C 0 mg (0%)
Vitamina E 1.04 mg (7%)
Vitamina K 163.7 μg (156%)
Calci 443 mg (44%)
Ferro 9.71 mg (78%)
Magnesi 171 mg (46%)
Fòsfor 158 mg (23%)
Potassi 1329 mg (28%)
Sodi 20 mg (1%)
Zinc 1.19 mg (12%)
% de la quantitat diària recomanada per a adults.
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.