Rosa de Jericó

6,50 

Categories: , Etiquetes: , , ,

Descripció

És una planta del desert, quan és adulta es separa de les seves arrels i amb l’ajuda del vent rodola fins trobar aigua. Un cop la troba la planta s’obra completament i llueix la seva verdor. Imprimeix la descripció clicant aquí!

Cudiado de la planta:

  1. Posar en un recipient gran, preferiblement de vidre. Omplir el recipient fins dalt, fent que cobreixi totalment la planta i deixar-ho en un lloc clar però sense llum directa del sol. En poques hores la planta s’anirà obrint i en menys de 24 hores ja estarà oberta. Revisar si alguna fulla surt de l’aigua, si és així posar-ne més.
  2. Els primers 3 – 4 dies l’aigua s’embrutirà bastant a causa de la sorra enganxada a la planta, canviar l’aigua a diari.
  3. Un cop l’aigua es mantingui neta, canviar-la un cop per setmana o quan la vegeu bruta.
  4. La planta pot estar dins l’aigua indefinidament, però nosaltres recomanem treure-la al cap de mig any, i deixar-la un parell de mesos seca. Veureu que es tornarà a tancar i perd el color verd, és normal.
  5. En cas que la planta es torni de color marró posar la planta amb llum directa del sol durant 5 minuts cada dia, així acostumen a recuperar la verdor. En cas que surti verdet o petites algues, treure la planta de l’aigua i deixar-la seca un parell de mesos.
  6. Mai tirar la planta. Per molt que es torni d’un color molt fosc no vol dir que sigui morta, si segueix obrint-se i tancant-se significa que segueix viva. En cas de no voler-la més es pot deixar a la sorra o en un test, que segueixi el seu curs natural.

No posar en peixeres amb peixos. Si els gats o gossos beuen de l’aigua no passa res. Poden durar molts anys, n’hi ha que més de 30.

Història

La Rosa de Jericó té una tradició ocultista des de temps molt antics. Això es a causa d’una característica singular d’aquesta planta: quan no té aigua ni humitat està tancada i sembla morta, però quan rep aigua s’obra en un esclat de vida, simbolitzant la capacitat dels sers vius de resurrecció, de regeneració, de tornar a començar amb nova empenta.

Fruit d’aquest fenomen, en les creences tradicionals catalanes s’ha associat en el moment del part. Es col·locava una Rosa de Jericó en una plata d’aigua dins la cambra, i en obrir-se ajudava a la mare a dilatar-se bé perquè la criatura pogués sortir sense dificultats.

Temps ha s’utilitzava per fer la previsió dels temps, i qui la tingui també ho podrà fer com els antics xamans. Haurà de plantar-la en terra sorrenca i deixar-la a l’exterior. En temps sec romandrà tancada, en temps humit s’obrirà poc a poc, i si vol ploure s’obrirà amb més o menys rapidesa, segons la proximitat dels núvols.

Els segons creences esotèriques transforma les energies negatives en positives. Es correspon amb el signe de Càncer i el planeta Saturn.

Rituals tradicionals

  • Per guanyar més diners: es posa la rosa en un recipient gran, totalment submergida en aigua, i es posen dins seu 5 monedes de qualsevol país, millor daurades, i es diu l’oració cada dia, d’acord amb les necessitats.
  • Per eliminar tensions i enveges: es posa la rosa en un plat fondo en aigua, cobrint totalment les arrels i deixant a fora les fulles, preferiblement a les 9 del matí o a les 3 de la tarda de dimarts o divendres. Es deixa 3 dies seguits i es treu a la mateixa hora que es va posar, dient l’oració una vegada al dia. Després d’aquests tres dies es deixa assecar la rosa i amb l’aigua del plat s’esquitxen els cantons de les portes de la casa per la part exterior, i al mateix temps es pronuncia el desig de pau i amor. L’oració es repetirà 7 setmanes seguides.
  • Per la pau i la felicitat a la casa: posar la rosa totalment cobert d’aigua en un recipient i deixar-la en un racó del menjador, cuarto, etc. Afegint aigua quan en manqui o canviant-la si es torna verda o tèrbola o fa mala olor, dient l’oració una vegada al dia.
  • Per aconseguir treball o qualsevol objectiu: s’introdueix la rosa en un recipient gran coberta totalment d’aigua. Escriure en un paper o altre material amb tinta que no s’esborri el desig, enrotllant-lo amb un petit imant i lligant-lo a les arrels de la rosa, sempre amb lluna nova o creixent i fins lluna plena. Es diu l’oració i la petició amb molta fe durant 7 dies. Començar per dilluns si és per temes de salut, dimarts si és pel treball, dimecres pels exàmens, viatges o comunicacions, dijous pels negocis o firma de documents, el divendres per l’amor, dissabte si és per temes d’embaràs o un bon part, i diumenges per demanar sort, benestar, armonia, etc.

Oració

Divina Rosa de Jericó, per l’energia còsmica que tens i el poder que se t’ha concedit, ajuda’m a vèncer les dificultats de la vida, dóna’m salut, forces, felicitat i pau a casa meva; sort en els negocis, habilitat en el treball per guanyar més diners per cobrir les meves necessitats i les de la meva família.

Divina Rosa de Jericó, tot això et demano per la virtut que tu guardes, i el poder de comunicació que tens

Nota: Es recomana uns minuts de meditació per contactar amb la seva energia.

Oració tradicional a Catalunya

Rosa de Jericó

Aigua et dono jo

Tota la que hagis de menester

Tant sols perquè em concedeixis

Tot el que et demani:

Sort i salut a la casa

I una bona prosperació

Com la vida eterna

Va donar Nostre Senyor.

Nota: es fa una novena.

Vols imprimir aquesta explicació? Clica aquí per descarregar-la!

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.